martes, 12 de junio de 2007

COMENTARI DE TEXT VUIT DE MARÇ

El vuit de març es el dia de la dona, amb aquest titol sembla que vol fer un homenatge al genere femeni i a les dones en concret es com si fos una poesia de cloenda, esta dividida en tres estrofes i esta introduida per mena de divissa, també fa referencia una altra vegada a la lluna, en aquest poema significa la feminitat, hi ha el signe de la dona, es refereix a les dones que es cremaven a l'edat mitjana, l'autora se sent hereva de les dones de l'edat mitjana. El blauet es una mena de tint que serveix per pintar les parets, les escombres te doble sentit ja que esta parlant de les escombres de les bruixes però també de l'estri per escombrar la casa, ella afirma que la llibertat de la dona no la cambiaran per res, l'unica cosa que els servira a les dones per sobreviure seran les seves propies vides com a armes, les dones han d'adquirir la seva propia llibertat a canvi de res hi ha us del temps present, a la tercera estrofa es fa una petició en un temps futur, el que sortira del fum dels estris que durant temps han tancat a la dona sera una nova historia, la llibertat de la dona.

Forma:
Son tres estrofes encapçalades per una divisa on s'hi explica una situacio concreta que son unes dones alçant les mans al cel i fent el simbol del feminisma.
Les tres estrofes mes llarges tenen 12 versos cadascuna, a la primera es palra del passat, despres es parla de qui acudira a la foguera ja que el foc es purificador, a aquest foc aniran dones de totes les edats per tal de reivindicar la llibertat femenina.
La segona estrofa els 4 primers versos repeteixen els anteriors, parlen de que la seva dignitat no la vendran a canvi de res, i la darrera parla del futur que es presenta com un ideal utopic.
Els versos son de 6 sil·labes, la rima es lliure i en molts d'ells hi ha molts encabalcaments.
Si ho llegim tot seguit te ritme de canço popular. Hi ha poques metafores i potser el que mes abunden son les comparacions, també s'hi fa us de polisindeton.

2 comentarios:

Les Vinyes dijo...

El contingut del teu comentari no està malament. És una pena que no tinguis cura dels aspectes formals.

Les Vinyes dijo...

El blog té una estructura bastant ben organitzada, però davant de cada comentari hi podies haver posat la poesia que comentes, en comptes de posar totes les poesies en una sola entrada.

El contingut dels comentaris que fas reflecteix aspectes comentats a classe, però abocats al blog sense cap tipus d'elaboració. No has esmenat l'expressió ni l'ortografia, cosa que sempre va en detriment de la qualitat d'allò presentat.

NOTA DEL BLOG: 6